Fjernvarme
Fjernvarmeforsyning og -anlæg i Fredericia og resten af Danmark
Fjernvarme er blevet meget populær i Danmark, og ca. 65% af boligerne i landet er forsynet med denne type varme. Dette svarer til omkring 1,75 millioner ejendomme. Dette skyldes de mange fordele, som fjernvarme har for forbrugerne. Varmeenergien kommer fra den lokale fjernvarmeforsyning, som leverer opvarmet vand gennem højisolerede rør, som er placeret i undergrunden. Ledningsnettet er typisk opbygget af dobbeltrør, som også indeholder brugsvandsrør og eventuelt kølerør. Cirkulationen af vandet sker i et lukket system.
VVS Fredericia er Trekantområdets lokale ekspert i fjernvarmeanlæggelse. Vores installatører har mange års erfaring med fjernvarmesinstallation og -service, under hensyn til Fredericia Fjernvarme a.m.b.a og TREFOR, som de lokale energiforsynere. Læs mere om vores tilgang herunder.
Modtag dit uforpligtende
VVS-tilbud
Få servicetjek af dit fjernvarmesystem
Det er afgørende at sørge for, at fjernvarmeanlægget fungerer korrekt og effektivt, og en måde at sikre dette på, er ved at få det serviceret. En serviceinspektion kan hjælpe med at opdage eventuelle problemer i et tidligt stadium, så de kan repareres, inden de bliver til større og dyrere problemer.
Et servicetjek kan også forlænge levetiden på dit fjernvarmeanlæg og reducere risikoen for driftsafbrydelser. Desuden hjælper det direkte med at optimere energieffektiviteten, hvilket kan resultere i lavere varmeudgifter fra servicetidspunktet. I visse lokalområder er det lovpligtigt som ejendomsejer, at få foretaget et servicetjek af sit fjernvarmeanlæg, dog kun periodisk – dette af hensyn til forbrug, effekt og klima.
Udskiftning af fjernvarmeanlæg
Der kan være flere årsager til, at det kan være relevant at erstatte anlægget i dit fjernvarmesystem. En af de vigtigste kan være, at den nuværende varmeunit er blevet forældet eller er i dårlig stand, hvilket kan resultere i dårligere ydeevne og øget energiforbrug. En ny varmeunit kan være mere energieffektiv og dermed hjælpe med at reducere varmeudgifterne. En anden mulig årsag kan være, at varmebehovet i bygningen er ændret, og den nuværende varmeunit ikke længere er i stand til at opfylde de nye krav. Dette kan være tilfældet, hvis bygningen er blevet udvidet eller renoveret, eller hvis antallet af personer, der bor eller arbejder i bygningen, er ændret.
En tredje mulig årsag kan være ønsket om at opgradere til en nyere teknologi, som f.eks. fra elektrisk til gasdrevet varmeunit eller omvendt. Dette kan give flere fordele, som f.eks. lavere driftsomkostninger, bedre ydeevne og øget fleksibilitet. Det er vigtigt at undersøge mulighederne for tilskud eller andre finansieringsmuligheder, inden man beslutter sig for at erstatte sin varmeunit. Det kan også være relevant at få en professionel vurdering af varmeanlægget, så man kan sikre sig, at den nye varmeunit passer til bygningen og ens varmebehov.
Hvad koster en fjernvarmeunit?
En varmeunit er en enhed, der anvendes til at producere varme i fjernvarmeanlæg. Den er ofte udstyret med en varmeveksler, et varmegenereringsapparat og en rørledning til distribution af varmen. Varmeuniten kan være enten elektrisk eller gasdrevet.
Prisen på en varmeunit afhænger af flere faktorer, såsom størrelsen af enheden, dens kapacitet, mærke og teknologi. En varmeunit kan koste fra omkring 20.000 DKK til over 100.000 DKK eller mere, afhængigt af det specifikke anvendelsesområde og krav. Før man investerer i en varmeunit, er det vigtigt at undersøge om der er mulighed for tilskud eller andre finansieringsmuligheder.
Modtag dit uforpligtende
VVS-tilbud